Vaalit ovat ohi ja tulokset selvillä. Vaalitulosten setviminen on jo alkanut, asioita analysoidaan ja johtopäätöksiä vedetään. Pureskeltavaa riittää. Uuden Jyväskylän vaalitulokset ovat monisyiset. Perussuomalaisten ja kokoomuksen valtakunnallinen rynniminen tapahtui täälläkin. Kuntaliitoksesta johtuen oli vaikea ennakoida, miten maalaiskuntalaiset ja korpilahtelaiset äänestävät. Nyt tiedämme, että ääni annettiin mieluiten oman asuinalueen ehdokkaalle. Haluttiin luottaa, että tällainen valtuutettu puolustaa alueen palveluja paremmin kuin muualla asuva.

Tältä osin on todettava, että SKP:n ehdokasasettelu oli alueellisesti liian kapealla pohjalla ja se näkyi myös tuloksissa. Tämä on yhteydessä niin taloudellisiin kuin henkilöresursseihin koko piirijärjestömme alueella. Kun ei ole rahaa olla esillä mediassa, ei meistä hevin tiedetä. Väittäisin jopa, että SKP:tä äänestäneen on pitänyt olla tavallista aktiivisempi löytääkseen ehdokkaansa. Paitsi rahalla ostettavaa näkyvyyttä, on SKP saanut muihin puolueisiin verrattuna vähän julkisuutta median toimesta, joka pääsääntöisesti kertoo vain eduskuntapuolueiden mielipiteitä, kannatuslukuja jne.

Ehdokasjoukkomme tukijoineen on kuitenkin tehnyt sitkeästi pitkäjänteistä työtä, josta haluan kaikille antaa suuren kiitoksen. Kaikkien panos on ollut tärkeä.

Oman äänimääräni kasvu oli iloinen yllätys. Iloa kuitenkin varjostaa pettymys siitä, että edessä on taas neljän vuoden työ yhden hengen ryhmässä. Kokemuksesta tiedän, että tulevaisuus on työntäyteinen. Toivonkin äänestäjieni ja tukijoitteni apua ja aktiivisuutta. Pidetään huoli siitä, että Jyväskylää ei kehitetä bisneksen vaan asukkaiden ehdoilla. Tulkaa rohkeasti mukaan!