Aika ajoin saa kuulla kommentin "teillä on kyllä ihan hyvät asiat, mutta olette niin pieni puolue, että annettu ääni menee hukkaan, kun kukaan ei kuitenkaan mene läpi". Näin sanoessaan ihminen hahmottaa vaaleissa annetut äänet konkreettisesti jonnekin meneviksi, siis auttamaan jonkun läpimenoa.

Mutta jos mietitään pidemmälle sitä, minkä hyväksi ääni menee, niin jopa läpi mennyttä ehdokasta äänestäneen ääni voikin todellisuudessa olla hukkaan mennyt ääni.

Jos nyt uskot suunnattomiin lupauksiin ja annat äänesi nykyisille eduskuntapuolueille, niin tulet vaalien jälkeen pettymään pahan kerran. Vaikka äänestämäsi ehdokas menisikin läpi, niin äänesi menisi todella hukkaan, kun vaalilupaukset unohdetaan yhdessä yössä. Toivomaasi muutosta ei tapahdukaan vaan entinen meno jatkuu vaalilupauksista huolimatta. Eikä Sinulla ole edes valitusmahdollisuutta ennen kuin neljän vuoden kuluttua.

Minua on kovin ihmetyttänyt, miksi edellisen eduskuntakauden aikana ei ole tehty niitä korjauksia vanhustenhuoltoon, opintotukeen, eläkkeisiin jne., mitä nyt niin suurellisesti luvataan tehdä. Jos eläkkeisiin luvattiin 300 euron korotus ja saatiin viisi euroa ihan kauden lopussa, niin paljonkohan kaikkien lupaama 15% korotus opintotukeen mahtaa tulla olemaan?

SKP:n ehdokkaat ovat sitoutuneet vaaliohjelmaan eivätkä tule myymään periaatteitaan hallituspaikoista tai puoluetukirahoista. SKP:lle annettua äääntä ei tulla käyttämään nykypolitiikan jatkumisen puolesta.

Eri puolilla maata, mm. Jyväskylässä on näyttöä siitä, että SKP:n valtuutettujen toiminta on johdonmukaista ja linjakasta, eikä sanojen ja tekojen välillä ole ristiriitaa. Samanlaista tulee olemaan SKP:n toiminta myös tulevassa eduskunnassa.