Suomen kommunistinen puolue (SKP) lähtee syksyn vaaleihin kunnallisten lähipalvelujen puolustajana. Asukkaille tärkeitä peruspalveluja on kilpailutettu ja yksityistetty, mikä on jo osoittautunut huomattavan kalliiksi ja huonosti toimivaksi ratkaisuksi verrattuna kunnan omaan palvelutuotantoon. Tulevan kuntaliitoksen myötä Uuden Jyväskylän palveluverkostoa aiotaan karsia entisestään. Lisäksi julkisia palvelumaksuja on nostettu kuntalaisten vastustuksesta huolimatta.

SKP:n mielestä julkiset palvelut on säilytettävä lähipalveluina, ja sellaisina niitä on edelleen kehitettävä asukkaiden tarpeita paremmin vastaaviksi. Palvelut tulee järjestää asukkaille maksuttomina. Rahaa lähipalvelujen kehittämiseen saadaan lisäämällä kunnallisveron progressiivisuutta ja panemalla pääomatulot kunnallisverolle.

SKP vaatii myös asukkaiden osallistumismahdollisuuksien lisäämistä. Kuntalaisten yli on kävelty päätöksenteossa jatkuvasti, mikä ei varmasti lisää äänestysaktiivisuutta ja mikä on omiaan viemään ihmisiltä kaiken kiinnostuksen politiikkaan. Näin ei voi jatkua, vaan asukkaiden ääni on tuotava valtuustoihin ja lautakuntiin, joita on kehitettävä demokraattisina eliminä. Lautakuntien määriä ja jäsenmääriä tulee lisätä suunnitelluista, jotta nykyistä useammat asukkaat saavat äänensä kuuluviin. Tärkeistä asioista on järjestettävä kunnallisia kansanäänestyksiä.

SKP:n valtakunnallinen vaaliavaus on lauantaina 27.9. Tällöin myös SKP:n Jyväskylän piirijärjestö on telttoineen Jyväskylän kävelykadun Kompassilla klo 10 – 13. Silloin julkistetaan puolueen vaalijulistus sekä vaalijuliste. Olemme kävelykadulla vaaleihin asti tavattavissa joka lauantai samaan aikaan. SKP:llä on Jyväskylässä 21 ehdokasta, joita voi äänestää numeroilla 278 - 298. Äänekoskella SKP:llä on kaksi ehdokasta, numerot 57-58.

Ehdokaslistat ohessa.

Jyväskylä
Era Hanna nro 278
Jukarainen Mauri nro 279
Kainulainen Aino nro 280
Kortelainen Satu nro 281
Kovanen Pekka nro 282
Kuoppala Seppo nro 283
Kupari Arvi nro 284
Kurko Antti nro 285
Lankinen Vesa nro 286
Miettinen Aki nro 287
Najafi Hossein nro 288
Petäjäniemi Marja nro 289
Petäjäniemi Pekka nro 290
Pirhonen Jari nro 291
Sillman Aino nro 292
Sivander Eero nro 293
Suhonen Eetu nro 294
Tynjä Erkki nro 295
Tynjä Riitta nro 296
Ulmanen Pekka nro 297
Vaskonen Viljami nro 298


Äänekoski
Ilido Flores nro 57
Tuula Koskiranta nro 58

Lisää tietoa SKP:n vaali- ja muusta toiminnasta mm. www.skp.fi/jyvaskyla
sekä piirijärjestön pj. Riitta Tynjä, p. 0400-164 689, [email protected]