Arvoisa puheenjohtaja, hyvät valtuutetut ja muut läsnäolijat

 

Viime vuoden marraskuussa budjetin käsittelyn yhteydessä hyväksyttiin ponsi, jonka mukaisesti meille nyt tuodaan tietoa oppilashuollon resurssointitarpeista. Tietoa asiasta meillä oli kyllä jo silloin saatavilla ja siksi teinkin budjettivaltuustossa esityksen kolmen lääkärin lisäämisestä koulu- ja opiskelijaterveydenhuoltoon. Tuota esitystä ei teistä kuitenkaan kukaan kannattanut. Sen sijaan esitykseni yhden koulupsykologin ja yhden kuraattorin saamisesta sai taakseen kuusi muuta valtuutettua.

Budjetti hyväksyttiin siis tietoisesti alimitoitettuna.

 

Nyt meille on sitten tuotu pyydetty selvitys. Asia on ollut esillä sekä opetus- että sosiaali-ja terveyslautakunnassa. Olisi mielenkiintoista saada tietää, mistä osa keskenään ristiriitaisista luvuista johtuu. Nimittäin opetustoimen yhteenvedossa todetaan lisätarpeeksi 3,5 terveydenhoitajaa kun sosiaali-ja terveystoimen mukaan terveydenhoitajien lisätarve on vain 0,2.

 

Kovin oudolta kuulosti myös sosiaali-ja terveyslautakunnassa tehty päätös, jossa kylläkin todetaan ihan aiheelliset lisätarpeet Uuden Jyväskylän oppilashuollon palveluissa. Mutta yllättäen annetaan kuva, että nykyisen henkilöstön uudelleen kohdentamisella nuo lisätarpeet olisivat tyydytetyt. Minusta tämä vaikuttaa kyllä hölmöläisen peiton paikkuulta. Ei täältä mistään ilmennyt, että uuteen Jyväskylään löytyisi vaikkapa maalaiskunnasta tai Korpilahdelta jotain löysää kipupisteisiin kohdennettavaksi.

 

Vähin, mitä tässä vaiheessa voimme tehdä, on päättää, että selvitystä ei merkitä vain tiedoksi vaan oppilashuollon resurssitarpeet huomioidaan valmisteltaessa vuoden 2009 budjettia.

 

Teen siis lisäesityksen päätökseen:

 

"Resurssitarpeet huomioidaan valmisteltaessa vuoden 2009 talousarviota."



Riitta Tynjä/SKP


***

Esitys ei saanut kannatusta ja raukesi.