Kaksi viikkoa sitten tuli kuormalava Sepänkeskuksen pihaan – 25 000 kpl Jako uusiksi Keski-Suomen vaalilehteä. Lehti on tehty talkootyönä ja talkoilla se myös jaetaan. Mm. siinä me eroamme valtapuolueista, jotka eduskunnassa jakavat toisilleen puoluetukea, lehdistötukea ja vielä ylimääräistä vaalitukeakin. Niillä rahoilla ne ostavat mainostoimistojen palveluja, tilaa mediasta ja palvelua jakelufirmoista. Lisäksi eduskuntapuolueet saavat esim. meidän yhteisillä varoilla kustannetusta Ylestä aikaa monikymmenkertaisesti verrattuna eduskunnan ulkopuolisiin puolueisiin. Ei siis ihme, että ajoittain törmää ihmisiin, jotka eivät tiedä, että SKP on mukana vaaleissa. Kaikki eivät tiedä edes, mikä SKP – siis Suomen Kommunistinen Puolue - on. Jotkut sekoittavat kommunistit Vasemmistoliittoon, toisten mielestä olemme Stalinin perillisiä.

Niin, että kyllä tässä työmaata on ihan pelkästään oikean tiedon jakamisessa puolueesta!

Oman vaalilehtemme kannessa meikäläinen heiluu luudan kanssa vaatien muutosta pienen piirin vallankäyttöön. Tunkkaiset kabinetit ovat suursiivouksen tarpeessa. Rahan vallasta on siirryttävä kansan valtaan! Kuntalaisia on kuultava aidosti. Itse arvostan avoimuutta ja rehellisyyttä. Ja mikä tärkeintä; sanojen ja tekojen pitää olla yhtä. Muutamien puolueiden ja ehdokkaiden sloganeissa on jo nyt nähtävissä melkoista ristiriitaa suhteessa tähänastisiin tekemisiin. Niiden ruotimiseen varmaan vielä palaan jo yksin kuluttajansuojanäkökulmasta. Ainahan eivät kansalaiset tiedä, mitä ehdokas on esim. valtuustossa tai eduskunnassa oikeasti tehnyt.

Alkuvuosi on itselläni vierähtänyt kaikenlaisen "pikkusälän" työstämisessä koskien SKP:n vaalityötä koko Keski-Suomessa. Piirijärjestön puheenjohtajana olen suunnitellut tilaisuuksia ja aikatauluja, varannut tiloja ja ihmisiä, rustannut ja levittänyt mainoksia, laskenut budjettia, levittänyt tietoa niin omalle väelle kuin ulospäin (laiska töitään luettelee…). Olen tällä hetkellä vuorotteluvapaalla palkkatyöstäni, eikä meidän piirijärjestöllä ole palkattua työntekijää, joten nämä hommat ovat langenneet minulle kuin Manulle illallinen.

Innolla odotan, että tällaiset hommat ovat pulkassa ja pääsen lähtemään turuille ja toreille ihmisten pariin. Nykypäivänä vuorovaikutusta tehdään monella tavalla ja tasolla. Kävelykadulla keskustelut ihmisten kanssa ovat minulle tuttu tapa. Tukiryhmästäni läksi idea oman blogin tekemiseen ja tässä sitä nyt opetellaan. Kiitos Satulle ja Tarjalle homman työstämisestä ja tyhmiin kysymyksiin vastaamisesta – niitä varmasti tulee vielä.

SKP:n vaaliohjelmaa on työstetty viime syksynä laajassa kansalaiskeskustelussa ja väitän, että lopputulos on todella hyvä. Se on ohjelma, jota ei ole tehty vain vaaleja varten. Ääni SKP:lle ei mene hukkaan, koska SKP:n ehdokkaat ovat sitoutuneet ohjelmaan ja pitävät siitä kiinni. Me emme myy periaatteitamme hallituspaikoista, emmekä istu kahdella jakkaralla tai käännä takkia tullen mennen.

Suomen Kommunistinen Puolue tuo vaaleihin rehellisen vasemmistolaisen ja punavihreän vaihtoehdon, joka nyt puuttuu eduskunnasta.

355110.jpg